Använda din sjukvårdsförsäkring – PrivatAccess
 • uid=prodWPadmin,cn=admins,O=EUROACCIDENT.COM
 • WP Administrator
start portlet menu bar

Använda din sjukvårdsförsäkring – PrivatAccess

Display portlet menu
end portlet menu bar

Använda din sjukvårdsförsäkring – PrivatAccess

By WP Administrator, last updated 3 maj 2018

Din sjukvårdsförsäkring PrivatAccess ger dig snabb tillgång till professionell sjukvårdsrådgivning och planerad vård hos privata vårdgivare. Börja gärna med att hämta vår app i App Store eller Google Play.

 

Jag vill:

Få akut vård

Din sjukvårdsförsäkring PrivatAccess ger inte tillgång till akut vård och inte heller någon förtur till den offentliga vården.

Vid akuta fall ska du alltid söka vård direkt. Ring landstingets sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 för att få råd om vart du ska vända dig.

Vid fara för liv, ring alltid nödnumret 112.

Få sjukvårdsrådgivning

Ring via snabbvalet i vår app eller på telefon 0771-10 50 10. Våra öppettider är måndag—torsdag kl. 08.00—17.00 och fredag kl. 08.00—16.00. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider.

En av våra legitimerade sjuksköterskor eller psykologer på vårt Medicinska Kundcenter bedömer behov av vård, erbjuder rådgivning och bokar tid för besök hos en av våra vårdgivare när så behövs.

Tips! På måndagar och tisdagar är det många som ringer till oss. För snabbare hjälp, ring oss gärna på onsdagar, torsdagar eller fredagar.

Få E-vård

Hitta E-vårdstjänsten via vår app eller gå till https://euroaccident.doktor24.se.

(Om du har ett pågående ärende hos Min Doktor slutför du det hos Min Doktor)

E-vårdstjänsten är öppen dygnet runt alla dagar under året. Du betalar ingen självrisk och behöver inte kontakta oss innan du använder tjänsten.

Via E-vårdstjänsten får du en medicinsk bedömning och en rekommendation om lämplig vård eller behandling av en läkare hos en vårdgivare som Euro Accident har avtal med.

Symtom som du kan söka vård för

 • Allergi
 • Födelsemärken
 • Herpesinfektion
 • Hudbesvär och hudförändringar
 • Håravfall
 • Luftvägsinfektion
 • Magbesvär
 • Maginfluensa
 • Nagelbesvär
 • Sårbedömning
 • Urinvägsinfektion (endast kvinnor över 15 år)
 • Ögoninflammation

 

För övriga symtom kontaktar du Euro Accident för sjukvårdsrådgivning på  telefon 0771-10 50 10. Våra öppettider är måndag—torsdag kl. 08.00—17.00 och fredag kl. 08.00—16.00. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider. När vi inte har öppet kan du ringa landstingets sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.

Innan du använder E-vårdstjänsten
För att kunna använda E-vårdstjänsten behöver du ha fyllt 18 år, ha ett BankID och ha sjukvårdsförsäkring PrivatAccess Guld eller PrivatAccess Silver hos Euro Accident som omfattar dina besvär eller din sjukdom och som Euro Accident inte tidigare nekat behandling för.

Som kund till Euro Accident ska du inte använda vårdgivarens app eller webbplats för att registrera ett ärende första gången. Du måste gå via euroaccident.se för att bli registrerad som försäkringskund och inte behöva betala patientavgift.

Om du vill söka vård för ditt barn
Om du vill söka vård för ditt barn kan du göra det kostnadsfritt direkt hos vårdgivaren, men utanför ramen för din försäkring.

Få psykologisk behandling

Ring via snabbvalet i vår app eller på telefon 0771-10 50 10 och uppge att du har behov av psykologisk behandling. Våra öppettider är måndag—torsdag kl. 08.00—17.00 och fredag kl. 08.00—16.00. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider.

En våra psykologer kontaktar dig och tillsammans gör ni en bedömning av dina behov och passande behandlingsinriktning och om behandlingen ska ske i fysiska möten, via telefon eller video eller genom ett internetprogram.

Psykologisk internetbehandling - KBTonline

Om du lider av ångest, nedstämdhet, stress, oro, sömnproblem eller annat psykiskt lidande kan du bli hjälpt av Psykologisk internetbehandling. Att arbeta med ett behandlingsprogram via internet innebär att du får tillgång till en kvalitetssäkrad internetbehandling, där du själv kan anpassa tiderna du arbetar med behandlingsprogrammet utifrån dina behov och din vardag. Behandlingen bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT).

Om bedömningen är att internetbehandling passar dig får du en kod av Euro Accident som du använder för att logga in på behandlingsplattformen KBTonline.

Boka tid hos vårdgivare

Ring via snabbvalet i vår app eller på telefon 0771-10 50 10. Våra öppettider är måndag—torsdag kl. 08.00—17.00 och fredag kl. 08.00—16.00. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider.

En av våra legitimerade sjuksköterskor eller psykologer på vårt Medicinska Kundcenter bedömer behov av vård, erbjuder rådgivning och bokar tid för besök hos en av våra vårdgivare när så behövs. Vi kan erbjuda tid hos en specialist inom 7 arbetsdagar och operation inom 14 arbetsdagar.

Om bedömningen på vårt Medicinska Kundcenter blir att du behöver fler besök hos en vårdgivare utfärdar vi biljetter som du använder för att själv boka tider via vår app. Om du inte har appen ringer du 0771-10 50 10 för att boka tid. Våra öppettider är måndag—torsdag kl. 08.00—17.00 och fredag kl. 08.00—16.00. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider.

Tips! På måndagar och tisdagar är det många som ringer till oss. För snabbare hjälp ring oss gärna på onsdagar, torsdagar eller fredagar.

Boka om eller boka av tid

Boka om eller boka av tiden via länken i bekräftelsen som du fått via sms och/eller e-post, i vår app eller via telefonnummer 0771-10 50 10. Våra öppettider är måndag—torsdag kl. 08.00—17.00 och fredag kl. 08.00—16.00. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider.

Du måste boka om eller boka av tiden senast 24 timmar innan för att undvika att få betala hela privatvårdskostnaden själv. Om dagen innan är en helgdag måste du boka om eller boka av tiden senast närmaste helgfria vardag innan för att undvika att få betala hela privatvårdskostnaden själv.

Tips! På måndagar och tisdagar är det många som ringer till oss. För snabbare hjälp, ring oss gärna på onsdagar, torsdagar eller fredagar.

Begära ersättning

Din sjukvårdsförsäkring kan ersätta utlägg som du haft i samband med bokat besök eller behandling. I försäkringsvillkoret står vilka kostnader som din försäkring kan ersätta.

Du kan begär ersättning genom att ladda upp och skicka in dina kvitton via vår app eller genom att fylla i en skadeanmälan (pdf) och skicka in den tillsammans med dina kvitton per post.

Om du har mindre anspråk kan du begära ersättning direkt via telefon 0771-10 50 14 måndag–torsdag kl. 08.00–17.00 och fredag kl. 08.00–16.30. I samband med helgdag kan vi ha avvikande öppettider.

Få Samtalsstöd

Ring 0771-10 50 15.

Om du befinner dig utomlands: ring +46 (0)771 10 50 15

Genom Samtalsstöd kan du till exempel få rådgivning om stress, relationsproblem, psykiska problem som ångest och nedstämdhet, konflikter på jobbet, alkohol- och drogmissbruk, spelberoende och juridiska, ekonomiska eller livsstilsrelaterade frågor. Det finns även möjlighet att få stöd i din professionella chefs- eller HR-roll. Det kan till exempel vara rådgivning om svåra samtal, konflikter, medarbetare som är eller riskerar att bli sjuka, arbetsrätt eller lagar och regler om arbetsmiljö.

Samtalsstöd är öppet på telefon alla dagar dygnet runt. Helgfria vardagar kl. 8-19 svarar en legitimerad psykolog eller socionom, som vid behov kan boka in en tid för fortsatt rådgivning med en specialist inom fem arbetsdagar. I första hand lämnas då rådgivning på telefon, men det kan även bli aktuellt med ett personligt möte beroende på ärendets karaktär. Övrig tid (helgfria vardagar kl. 19-8 och helgdagar) svarar en krisutbildad sjuksköterska (norsk- och engelsktalande) som kan ge allmän rådgivning.

För att kunna använda Samtalsstöd behöver du ha sjukvårdsförsäkring PrivatAccess Guld hos Euro Accident. Du behöver inte kontakta oss innan du använder tjänsten och tjänsten är kostnadsfri. Samtalsstöd ingår även i vår sjukförsäkring PlanSjuk.

Vår externa samarbetspartner för Samtalsstöd är SOS International.

 

Hämta appen

Ladda ner appen från App Store (Iphone) eller Google Play (Android)

I vår app kan du hålla koll på bokade besök, boka återbesök via biljett, boka om besök, följa ärenden och skicka in kvitton för utlägg som du vill begära ersättning för.

För att kunna använda appen behöver du ha fyllt 18 år, ha ett Mobilt BankID och vara försäkrad hos Euro Accident.

Senast uppdaterad: 2019-09-06